UW WINKELWAGEN (0)
Terug naar de vorige pagina

Bakmix Cheesecake/ 'Käsekuchen' (glutenvrij)

Deze bakmix is ideaal om snel en makkelijk een glutenvrije cheesecake ('Käsekuchen') te bakken. U bent maar 10 minuten bezig met de bereiding; mixen, bakken en genieten!

Deze cheesecake heeft een bodem gemaakt van glutenvrije havervlokken en met de vulling van de cheesecake kunt u heerlijk variëren.

Bovendien is deze bakmix ook geschikt om een vegane cheesecake te bakken (recept zie beneden).

 

Op de achterkant van de verpakking staat het recept van de Cheesecake en ook de variaties voor de vulling. Omdat het er in het Duits staat hier de vertaling:

Recept Cheesecake

Ingrediënten:

  • inhoud van de bakmix Cheesecake ('Käsekuchen')
  • 750 gram griekse yoghurt of kwark (vegane variant: plantaardige yoghurt natureel of evt. met vanillesmaak)
  • 125 gram roomboter (vegane variant: 125 gram margarine)
  • 4 eieren (vegane variant: geen eieren)
  • sap van 1 citroen
Bereiding:
1) Smelt de boter of margarine en verroer deze goed met de mix voor de bodem. Laat het geheel kort staan.?
2) Doe het mengsel in een niet ingevette springvorm (ongeveer 24 cm). Druk het mengsel met een eetlepel op de bodem goed vast en zorg voor randen van ongeveer 2 cm. Dit gaat makkelijker met een eetlepel die je dipt in koud water.
3) Doe de Griekse yoghurt of kwark (plantaardige yoghurt), de eieren (vegane variant: geen eieren) en het citroensap samen met de mix voor de vulling in een kom. Roer het mengsel met een garde kort en krachtig door.
4) Giet de kwarkmassa (yoghurtmassa) in de vorm en verdeel de massa gelijkmatig over de bodem.
5) Bak de cheesecake in een oven circa 50-60 minuten op 200ºC (boven- en onderwarmte). De cheesecake is klaar wanneer de kwark (yoghurt) in het midden ook omhoog is gekomen.
 
Variaties:
Voeg de ingrediënten toe bij stap 3.
Amandel Cheesecake: Voeg 2 eetlepels amandelrasp toe aan de vulling.?
Appel Cheesecake: Voeg 1 grof geraspte appel toe aan de vulling.
Chocolade Cheesecake: Voeg 2 eetlepels chocoladerasp toe aan de vulling.?
Citroen Cheesecake: Voeg 1 theelepel geraspte citroenschil toe aan de vulling.?
Kokos Cheesecake: Voeg 5 eetlepels kokosrasp toe aan de vulling.
Rozijnen Cheesecake: Voeg 2 eetlepels rozijnen toe aan de vulling.
Vanille Cheesecake: Voeg 1 mespuntje bourbon vanillepoeder toe aan de vulling.
 
 
 
 
Gecontroleerd glutenvrij
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat meestal gluten doordat haver samen met bijvoorbeeld tarwe wordt geteeld. Deze haver wordt op land vrij van gluten geteeld en apart verwerkt. In elke stap van het verwerkingsproces wordt de haver gecontroleerd op gluten. Zo kan Bauckhof garanderen dat dit product glutenvrij is en dus minder dan 20 ppm gluten bevat.
 
 
 
Inhoud: 485 g
Merk: Bauckhof

Op voorraad

Ingrediënten

havervlokken (glutenvrij)*, ruwe rietsuiker*, maïszetmeel*, kaneel*. *= biologisch.


EUR 4,35

Aantal:

Voedingswaarden per 100 gram:

1617 kJ/ 382 kcal

3,1 g

0,5 g

80 g

46 g

6,2 g

< 0,01 g