Terug naar de vorige pagina

Onze (Spelt-)Winkel

In ’t Spelthuys vindt u een buitengewoon groot assortiment aan speltproducten. Met meer dan 200 producten zijn wij de grootste spelt-(web)winkel in Nederland.


U kunt bij ons terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Naast veel verschillende droogwaren op basis van spelt zijn er ook koel- en diepvriesproducten. Bovendien kruiden en tincturen van Hildegard van Bingen, zelfs boeken over spelt zijn bij ons verkrijgbaar.


Naast bekende speltproducten, zoals pasta, meel, koekjes en muesli, vindt u bij ons ook iets onbekende speltproducten. Heeft u een keer van speltrijst of speltcouscous gehoord, of van speltbier of speltazijn? Kent u onze Spelt-Honing-Kruidkoek? Zijn speltwraps of speltpitabroodjes bekend? Al babyvoeding of vleesvervangers op basis van spelt uitgeprobeerd?


’t Spelthuys biedt ook andere biologische producten aan. Denkt u daarbij aan pitjes, zaadjes, gedroogd fruit of noten, broodbeleg of suikervervangers. Of ingrediënten, die u bij het bakken nodig heeft. Niet alléén voor brood, maar ook voor taarten of gebak.

 

Omdat ook wij alles zelf bereiden en geen bakmixen en dergelijke gebruiken, hebben wij veel producten en ingrediënten in grote bulken op voorraad. Het is geen probleem om deze producten ook te bestellen resp. te kopen. Wij wegen graag uw gewenst product af.

 


Bent u nieuwsgierig geworden, dan kunt u hier op de website heerlijk verder neuzen of direct naar de webshop gaan. Daar vindt u naast foto’s en ingrediënten ook een korte uitleg over het product en soms ook een link naar een (h)eerlijk (spelt-)recept.

 

 Spelt Meelproducten

't Spelthuys gebruikt een 100 % raszuivere speltsoort, “Oberkulmer Rotkorn” genoemd. Dit meel wordt geleverd van een speciale speltmolen in Zuidwest-Duitsland. Het graan resp. meel komt niet in aanraking met andere granen, zoals tarwe, rogge, haver en gerst. Navolgend een korte uitleg over de verschillende soorten en vormen van de spel...
Lees meer

Overige speltproducten

Naast de speltmeel-producten heeft ’t Spelthuys een groot aantal droogwaren van spelt, maar ook koel- en diepvriesproducten. U kunt daarbij denken aan producten uit volgende groepen: -      (maaltijd-)crackers en toastjes-      hartige versnaperingen van spelt-      ...
Lees meer

Overige biologische producten

Naast de speltproducten hebben wij ook een groot assortiment aan andere – niet op spelt gebaseerde - biologische producten in huis. Vanzelfsprekend kunt u deze producten ook bij ons kopen. Denkt u bijvoorbeeld aan ingrediënten, die u aan uw zelfgebakken brood wilt toevoegen: zaadjes of pitjes, gedroogd fruit of noten, appelazijn of oli&...
Lees meer

Hildegard-Kruiden

De Duitse kloosterlinge 'Hildegard van Bingen' heeft 800 jaar terug niet alléén over gezonde voeding en het wondervoedsel ‘Spelt’ geschreven, maar ook veel wetenswaardigheden over kruiden en planten op papier gezet. De geneeskracht van vele kruiden en planten is helaas in onze huidige tijd in vergetelheid geraakt. Soms zi...
Lees meer