Recept van de maand  Spelt Appel Crumble

Ingrediënten
· 265 g speltbloem
· 140 g oersuiker
· 3 theelepels koek- en
  speculaaskruiden
· 150 g koude roomboter, in blokjes
· 100 g pompoenpitten
· 100 g speltkorrels/speltrijst
· 8 Elstar appels, geschild
· 3 eetlepels suiker
· 1½ theelepel kaneelpoeder
· ruime lage ovenschaal

Voorbereidng
Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en koekkruiden, meng de boter met de vingertoppen door de bloem tot grove deegkruimels ontstaan. Daarna snel de pompoenpitten erin. Vooral niet te lang kneden, zodat het deeg kruimelig blijft. Doe eerst het deeg 20 minuten in de koelkast voor gebruik.
Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, laat het graan in een zeef goed uitlekken.
Bereiden
De oven op 175 °C. voorverwarmen. Snijd de appels in vieren en halveer de partjes overdwars. Schep in de ovenschaal de appel, suiker, kaneel en spelt door elkaar en verdeel alles gelijkmatig over de bodem.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven. Bak de crumble in 45 minuten goudbruin en gaar.
Bron: Smaakmakend, een uitgave van Biologica, januari 2010