UW WINKELWAGEN (0)
Terug naar de vorige pagina

Roggevolkorenmeel

Roggevolkornmeel is vermalen uit de hele roggekorrel. Roggevolkorenmeel geeft brood meer smaak en het brood blijft langer vers. 

Roggevolkorenmeel kan worden ingezet als ingrediënt van diverse broodsoorten en pizzabodems. Vervang tot 20% van het broodmeel door roggevolkorenmeel. Van 100% roggevolkorenmeel kan men geen brood bakken, omdat het minder gluten dan bijv. spelt- of tarwemeel bevat en daardoor minder goed gaat rijzen.

Voornamelijk in de Duitse cultuur worden veel broodsoorten gemaakt met verschillende roggevolkorenmeel en roggebloemsoorten.

Rogge bevat veel voedingsvezels en ijzer en heeft een lagere glycemische index, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Inhoud: eigen keuze
Merk: De Nieuwe Band

Op voorraad

Ingrediënten

roggevolkorenmeel*. *= biologisch


Aantal:

Voedingswaarden per 100 gram:

1362 kJ/ 323 kcal

1,7 g

0,3 g

60,7 g

0,9 g

9,5 g

0 g