UW WINKELWAGEN (0)
Terug naar de vorige pagina

Gierst

Gierst is een pseudograan, dus het wordt verwerkt als graan, maar is een gewas en daarmee glutenvrij. Gierst heeft een lekker zoete en notige smaak. Het is erg voedzaam, levert ons veel vezels, ijzer, vitamine B, mangaan, fosfor en magnesium. Bovendien is gierst makkelijk te verteren en past perfect in een dieet voor mensen met een gevoelige maag of een tarwe-/glutenallergie. Ook ideaal voor mensen met (risico op) diabetes door de aanwezigheid van weinig eenvoudige, snelle suikers. Gierst bevat probiotica, die helpen de woekering van "slechte" bacterien in de darmen af te remmen. Hoe te gebruiken: gierst kan als vervanging voor een deel graan in brood gebruikt worden. Ook voor warme maaltijden is het perfect geschikt! Zo kan je rijst of aardappels vervangen door gierst. Je kan het aan een slaatje of soep toevoegen om sneller een gevuld gevoel te hebben.

Inhoud: eigen keuze
Merk: Do-it, GutBio

Op voorraad

Ingrediënten

gierst*. *= biologisch


Aantal:

Voedingswaarden per 100 gram:

1402 kJ/ 335 kcal

3,4 g

0,7 g

61,5 g

0 g

13,3 g

0 g