UW WINKELWAGEN (0)
Terug naar de vorige pagina

Galgantwortelpoeder

Galgant, alpinia officinarum, is verwant aan gember, ze behoort tot de zingiberaceae, de gember familie. De roots van galgant gaan terug naar Zuid-China. De wortelstok werd daar in februari en maart geoogst. Tegenwoordig wordt galgant verbouwd in Indochina, Thailand, Maleisië, Indonesië en Japan. De wortel heeft een houtachtige structuur en wordt in de inheemse landen gebruikt om eten (zoals bijv. nasi goreng) op smaak te brengen. De wortel bestaat voor 1,5 % uit essentiële oliën. De scherpe smaak komt van 'alpion' of galangol-hars. Galgant wordt in vele recepten van Hildegard van Bingen gebruikt. Het wonderlijke is echter dat niemand weet welk bestanddeel van galgant zo'n heilzame werking heeft. Hildegard's gezondheidsleer zegd: "...bij pijn in het hart, meteen een toereikende hoeveelheid Galgant innemen en hij zal zich meteen beter voelen." Maar attentie: galgantwortelpoeder helpt niet bij alle hartziektes, galgant is geen medicijn maar een hulpmiddel tegen bijvoorbeeld een zwak hart, pijn in het hart of duizeligheid. Galgantwortelpoeder is volgens haar ook effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen, dus ook helpzaam bij griep. Los Galgantpoeder of Galganthoning op in vers bronwater, voeg frambozen sap toe (framboos werkt ook koortsverlagend) en je hebt een probaat middel om koorts en complicaties te verminderen. Bij rugpijn of pijnen door slechte sappen, zou u volgens Hildegard galgant in wijn koken en warm opdrinken. Hierdoor neemt de pijn af. Dit is ook te proberen bij 'fibromyalgie' patiënten.

Inhoud: 100 g
Merk: Jura

Op voorraad

Ingrediënten

alpinia officinarum


EUR 5,60 incl. BTW

Aantal: