Terug naar de vorige pagina

ZONDAGCAKE

Ingrediënten: 

  • 200 g roomboter
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 lepel bio-rum
  • 100 g hagelslag (puur)
  • 50 g gehakte amandelen
  • 100 ml speltdrink of spelt-amandel-drink
  • 200 g speltmeel (type 630)
  • 50 g kastanjemeel
  • 1 zakje bio-wijnsteenbakpoeder
  • evt. choco-couverture


Bereiding:

Boter schuimig roeren, kokosbloesemsuiker en eieren een naar een toevoegen en goed roeren. Daarnaar rum, hagelslag en gehakte amandelen toevoegen en wederom vermengen.

Speltdrink of spelt-amandel-drink met speltmeel, kastanjemeel en bio-wijnsteenbakpoeder mengen en onder de boter-eieren-suiker-massa spartelen.

Een cakeblik invetten en het beslag erin doen en in de voorverwarmde oven schuiven.

Na het bakken de cake een paar minuten in het blik laten afkoelen, dan zonder cakeblik op een rooster verder laten uitwasemen.

Als de cake afgekoeld is, kunt u evt. nog een choco-couverture eroverheen gieten.

 

Baktijd:

ca. 40 minuten bij 180°C (boven- en onderwarmte)