Terug naar de vorige pagina

ZALMBLINI'S

Ingrediënten:

  • 100 g 6-granen-vlokken (zonder tarwe)
  • 100 ml melk
  • 200 ml heet water
  • 100 g speltmeel (type 630 of type 1050)
  • 1 tl steenzout met kruiden
  • 9 g droge bio-gist
  • 100 ml zure room
  • 1 eigeel
  • geklaarde boter (boterolie)
  • crème fraîche of cottagecheese
  • gerookte zalm
  • evt. spruitjes

 

Bereiding:

Meng de vlokken, de melk en het hete water in een kom en laat 30 minuten wellen.

Meng het meel, het zout en de droge bio-gist en maak het mengsel los door met een garde te roeren. Roer het samen met de zure room en de eidooier door de vlokkenmassa en mix met de staafmixer. Laat 1 uur staan bij kamertemperatuur.

Verhit een beetje geklaarde boter in een pan. Verdeel het deeg met een eetlepel in porties en bak deze aan weerszijden op een middelhoog vuur in de pan. Hou het warm. Bestrijk de blini’s voor het serveren met de crème fraîche, beleg met de gerookte zalm en garneer evt. met spruitenblaadjes.