Terug naar de vorige pagina

Voorgerechten en soepen



Kruidenspeltpannenkoekensoep

Ingrediënten:  30 g speltmeel (type 630) steenzout met kruiden nootmuskaatpoeder 1–2 eieren ca. 100-130 ml speltdrink gesneden kruiden, vers 2 pannenkoeken 1 l Hildegard-bouillonsoep   Bereiding:  Speltmeel, zout en nootmuskaatpoeder in een schotel gieten. 1-2 eieren in een maatbeker opslaan en met speltdrin...
Lees meer

Pompoenspeltsoep

Ingrediënten: 1 ui 800 g water 300 g pompoen (stukjes) 1 kopje gekookte speltrijst wilde tijm poeder snufje nootmuskaatpoeder steenzout met kruiden Hildegard kruiden (galgant, bertram, bergvenkel e.a.) 4 el speltcuisine (of room)   Bereiding: Een ui fijnsnijden en stoven. 800 ml water erover gieten. Pompoen in kleine stuk...
Lees meer

Zalmblini

Ingrediënten: 100 g 6-granen-vlokken (zonder tarwe) 100 ml melk 200 ml heet water 100 g speltmeel (type 630 of type 1050) 1 tl steenzout met kruiden 9 g droge bio-gist 100 ml zure room 1 eigeel geklaarde boter (boterolie) crème fraîche of cottagecheese gerookte zalm evt. spruitjes   Bereiding: Meng de vlokk...
Lees meer