Terug naar de vorige pagina

SPELTLASAGNE met KWARKSAUS

Ingrediënten: 

  • 250 g speltlasagnebladen of (groene) speltkruidenlintmacaroni
  • 100 g kwark
  • 2 eieren
  • 100 ml speltcuisine (of room)
  • 1 tl Hildegard kruiden
  • 100 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • gehakte peterselie
  • salieblaadjes
  • zeezout
  • geraspte kaas

 

Bereiding: 

De speltlasagnebladen of (groene) speltkruidenlintmacaroni half hard koken. In de tussentijd kwark, eieren, speltcuisine en Hildegard kruiden vermengen.

Het rundergehakt aanbraden en een gehakte ui, de gehakte knoflookteen, tomaten in schijfjes gesneden, gehakte peterselie en gehakte salieblaadjes toevoegen en enkele minuten meestoven. Met zout en kruiden op smaak brengen. Daarnaar de deegwaren en het gehakt in lagen in een geboterde bakvorm brengen en de kwarksaus erover gieten. Vervolgens geraspte kaas erop strooien.

 

Baktijd: 

ca. 20 minuten bij 200°C (boven- en onderwarmte)