Terug naar de vorige pagina

SPELT APPEL CRUMBLE

Ingrediënten: 

  • 265 g speltmeel (type 630)
  • 140 g sucanat (ongeraffineerde, gedroogde rietsap)
  • 3 tl koekkruiden
  • 150 g koude roomboter, in blokjes
  • 100 g pompoenpitten
  • 100 g speltrijst
  • 8 appels, geschild
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 1½ tl kaneelpoeder


Voorbereiding:

Meng in een kom het speltmeel, sucanat en koekkruiden, meng de boter met de vingertoppen door de speltmeel-sucanat-mix tot grove deegkruimels ontstaan. Daarna snel de pompoenpitten erin. Vooral niet te lang kneden, zodat het deeg kruimelig blijft. Doe eerst het deeg 20 minuten in de koelkast voor gebruik.

Kook de speltrijst ca. 25-30 minuten, vervolgens laat de rijst in een zeef goed uitlekken.

 

Bereiding:

De oven op 175°C (boven- en onderwarmte) voorverwarmen. Snijd de appels in vieren en halveer de partjes overdwars. Schep in een ruime, lage ovenschaal de appels, kokosbloesemsuiker, kaneel en speltrijst door elkaar en verdeel alles gelijkmatig over de bodem.

Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven. Bak de crumble in 45 minuten goudbruin en gaar.