Terug naar de vorige pagina

SINAASKOEKJES

Ingrediënten: 

  • 125 g boter
  • 1 ei
  • 125 ml kokosbloesemsuiker
  • snufje zeezout
  • 2-3 druppels bio-sinaasappelolie
  • 6 g bio-sinaasappelschil
  • ½ zakje bio-vanillesuiker
  • 250 g speltvolkorenmeel
  • 1 mespunt bio-wijnsteenbakpoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 2-3 tl sinaasappelsap

 

Bereiding:

Boter schuimig roeren. Kokosbloesemsuiker, ei en steenzout toevoegen en goed vermengen.

De sinaasappelschil, -olie en bio-vanillesuiker bijvoegen en nogmaals met elkaar vermengen.

Speltvolkorenmeel en bio-wijnsteenbakpoeder met elkaar vermengen en toevoegen aan de deeg. Kort kneden en ca. 3 uur koud zetten. 

Aansluitend de deeg ca. 5 mm dun uitrollen en vormpjes uitsteken. De koekjes op een ingevet bakplaat of bakpapier zetten en bakken.

Vervolgens de nog warme koekjes met de ahornsiroop-sinaasappelsap-mix dun bestrijken en laten afkoelen.

 

Baktijd: 

ca. 10-15 minuten bij 200°C (boven- en onderwarmte)