Terug naar de vorige pagina

Karamelpudding

Ingrediënten:

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g sucanat (ongeraffineerde, gedroogde rietsap)
  • 100 ml water
  • 600 ml spelt-amandel-drink
  • 100 g speltmeel (type 630)
  • 250 g melk
  • 2 eieren
  • ½ zakje vanillesuiker (4 g)
  • 1 el bio-kirsch of bio-amaretto

 

Bereiding:

Het amandelmeel roosteren en sucanat toevoegen en vloeibaar laten worden. Met water blussen en spelt-amandel-drink toevoegen en aan de kook brengen. 

Speltmeel, melk, eieren en vanillesuiker verroeren en roerend in de kokende spelt-amandel-mix laten lopen. Kort laten opkoken.

Kirsch of amaretto toevoegen (indien gewenst) en de pudding in uitgespoelde puddingvormen gieten, laten afkoelen, omkeren en serveren.