Terug naar de vorige pagina

HAVERVLOKKEN-SPELTKOEKJES

Ingrediënten: 

  • 200 g afgekoelde, vloeibare boter
  • evt. 1 grote rijpe banaan
  • 150 g bloemenhoning
  • 170 g 6-granen-vlokken of havervlokken (grof)
  • 1 tl bio-vanillesuiker
  • 50 g gehakte walnoten en/of gehakte pecannoten
  • 25 g amandelschaafsel
  • 150 g speltvolkorenmeel
  • snufje zeezout
  • 1 tl bio-wijnsteenbakpoeder
  • 50 g couverture (pure chocolade)


Bereiding:
 

Meng alle ingrediënten samen tot een deeg, wikkel de deeg in keukenfolie en zet het minstens 2 uur koel. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een groot bakplaat met bakpapier of ga de bakplaat goed invetten.

Steek van het deeg met een eetlepel porties uit ter grootte van een walnoot. Vorm van de hele deeg bollen en leg deze op de bakplaat en druk ze met de lepel iets platter. Schuif de plaat in de midden van de oven. Na de baktijd laat de koekjes eerst iets afkoelen op de plaat. 

In de tussentijd verbrokkel de chocolade en laat deze smelten in een kommetje in een pan met heet water. Na het bakken van de koekjes verdeel de vloeibare chocolade met een vork over de nog warme koekjes of dip de koekjes even aan één kant in de chocolade. Laat goed drogen. 

Baktijd:

ca. 12-15 minuten bij 180°C (boven- en onderwarmte)