Terug naar de vorige pagina

Brood & co



Hildegard-kruidenbrood

Ingrediënten:  400 g speltvolkorenmeel 100 g speltmeel (type 630) 4 g bertramwortelpoeder 4 g venkelzaadjes 2 g galgantwortelpoeder 12 g steenzout met kruiden ½ blokje (21 g) verse bio-gist (of 1 zakje gedroogd bio-gist) ca. 380 ml lauwwarm water (max. 35°C)   Bereiding: Voor het bereiden van het Hildegard-K...
Lees meer

Vruchten-notenbrood met meergranenvlokken

Ingrediënten:  100 g gedroogde abrikozen 100 g gedroogde cranberries 4 el rum of kirsch 50 ml warm water 250 g 6-granenvlokken (zonder tarwe) 250 ml heet water 2 el zonnebloemolie 1 zakje gedroogde gist 2 el speltmeel (type 1050) 200 ml lauwwarm water 400 g speltmeel (type 1050) 1 ½ tl zeezout 80 g sucanat (ongeraffi...
Lees meer